Gode bordlamper til kontoret er måske lidt af nogle oversete små størrelser. Mange nøjes måske endda med loftslamper. Men skrivebordslamper er bestemt noget, der kan højne arbejdsglæden. For det første fordi god belysning er vigtigt for, at man ikke bliver træt i øjne og hoved, når man læser. Træthed resulterer i nedsat produktivitet og forringer arbejdsglæden. For det andet fordi en flot kontorlampe kan være med til at give medarbejderens skrivebord et mere personligt eller eksklusivt look. Gode bordlamper til kontoret er desuden også en mulighed for virksomheden ift. at skabe en flot, ensartet indretning. Ofte har folk nemlig indrettet deres skrivebord med lidt nips og billeder hjemmefra, hvilket godt kan skabe et lidt rodet kontorlandskab. Men det kan bordlamper altså rette op på!

Hvordan vælger du de rigtige, gode bordlamper til kontoret?

Gode bordlamper til kontoret bliver ikke varme – varme lamper giver nemlig en ubehageligt høj temperatur i lokalet, hvilket ikke ligefrem bidrager til optimale arbejdsforhold. Både lampens udformning og pærens type har betydning for temperaturen. Så udover at være opmærksom på dette i købet af lamperne, skal du også overveje at købe LED-pærer (de bliver ikke ret varme). Sørg også for, at lampen ikke flimrer: Køb lamper med fatninger af god kvalitet og undgå evt. lysstofrør. Lamperne skal også være nemme at gøre rene, så der ikke samler sig for meget støv på dem. Støv på pæren hindrer nemlig pæren i at lyse optimalt. Det er desuden mest behageligt, hvis lampen lyser under øjenhøjde, og hvis lyset falder skråt i stedet for lige ned. Det absolut bedste er dog en lampe, som kan indstilles, så man kan justere lyset alt efter opgave og behov.

Generelle råd ift. belysning på kontoret

Det bedste lys er altid dagslys! Faktisk er det så vigtigt med dagslys, at det er et lovkrav at de ansatte, fra deres plads, kan se ud af et vindue og få dagslys. Derfor skal man som leder være opmærksom på at indrette kontorarealet herefter, og som medarbejder være opmærksom på sin ret til dagslys. Herudover skal der være ordentligt almenbelysning såvel som særbelysning / punktbelysning (altså bl.a. bordlamper). At gå op i punktbelysningen er især en god idé, hvis lokalerne er store, og medarbejderne ikke er på arbejde på samme tid. For er det muligt kun at tænde for lyset der, hvor folk faktisk arbejder, kan man spare mange penge. Belysning på kontoret handler nemlig både om komfort, økonomi og sikkerhed – hvorfor det giver mening at investere i loftslamper såvel som gode bordlamper til kontoret.

Andre inspirationskilder

Det kan være svært at finde de rette lamper, men heldigvis er der mange magasiner og blogs, hvor man kan hente inspiration fra. F.eks. her, hvor Anette deler ud af hendes mode og indretningstips hyppigt. Her får du altid god inspiration til dit hjem.

bordlampe-og-en-blomst

Kategorier: Blog