Vi kender alle hverdagens pres. Mandag til fredag kan være et hamsterhjul af deadlines og stress, og det er ikke særlig sundt for dit sind. Næsten som en protest mod den pressede hverdag, ser vi at øvelser som yoga, mindfulness og meditation i høj grad stiger i popularitet. Det er så vigtigt lige at give hjernen en kort pause fra alt det arbejde, den skal udføre i løbet af en dag. Det behøver ikke at tage særlig lang tid, så tidspres er ingen undskyldning. Mangler du inspiration til nogle lette meditationsøvelser du kan udføre overalt, både derhjemme og på arbejdspladsen, så læs med her.

Skrædderstilling – den såkaldte ”easy pose”

En stilling vi tit forbinder med meditation er skrædderstillingen, den såkaldte ”easy pose”. Det er en slags forøvelse til lotus-stillingen, der kræver en del mere smidighed. Men den lette skrædderstilling er stereotyp for meditation af en grund – den virker. Sæt dig i skrædderstilling, helst på gulvet, hold ryggen strakt og læg hænderne med håndfladerne oppe på knæerne. Sid sådan i et par minutter og lad tankerne flyve eller prøv at tænke på ingenting.

Corpse

Gjort meget til grin på internettet gennem diverse memes finder vi corpse-stillingen, der ganske rigtigt ser ud til at være den letteste yogastilling af alle. Corpse betyder lig, og det er præcis det man skal forsøge at ligne. Læg dig fladt på ryggen på gulvet eller på en måtte og lad arme og ben falde åbne, så de ligger så behageligt som muligt. Prøv at mærke hvordan hele kroppen så slapper af og falder dybere sammen, hver gang du trækker vejret.

Find fokus med mindfulness

Når man er på arbejde, er det vigtigt at kunne koncentrere sig. Derfor kan du lave en hurtig mindfulness-øvelse, hvis du mister fokus. Du kan sidde og prøve at tænke på ingenting eller bedre endnu, downloade en app, der med en stemme fører dig gennem et lille program, hvor du måske skal trække vejret på en bestemt måde. Sådanne apps findes der masser af, nogle er gratis og andre koster en lille smule penge, men i de fleste tilfælde, er de det værd.

Meditér mens du går

En fjerde ting, du kan gøre, er at meditere mens du går. Gå en kort tur og prøv at fokusere på dine fødder. Begynder din hjerne at finde på andet at tænke på, så bring blot fokus tilbage på dine fødder.

Disse små øvelser er altså ekstremt lette at tage med ind i hverdagen, så dit arbejdsliv kan blive sundere.

meditation-i-det-fri

Kategorier: Blog