Gulvafslibning og tips/tricks, samt priser

Hvorfor sliber vi et trægulv? Svaret på dette spørgsmål vil ofte hos en gulvsliber være noget lignende: at reparere skader på gulvet; at ændre farven, at ændre finish glans, eller for at beskytte levetiden på dit trægulv (bevare og genoprette skønheden i et trægulv fundet under gulvtæppet, der blev fjernet, for eksempel).
Der er som du kan se mange årsager til at du kan beholde dit nuværende gulv, selvom det er slidt. Fordi ofte kan du reparere på det så det står som nyt. Du skal også være opmærksom på at du skal vælge en gulvafsliber med mange års erfaring, da mange nye op startet gulvslibere har tendens til at slibe gulvet alt for meget, hvilket er med til at mindske dit gulvs levetid.

Formålet med dette opslag er at få besvaret mange af de ofte stillede spørgsmål, som stilles af nybegyndere.

standardslibemaskiner: den store maskine, kanteren og bufferen.

Når det er sagt, her er 10 almindelige spørgsmål om gulvafslibning:

1) Hvorfor kan jeg ikke bare gå direkte til finslibningen?

Formålet med din gulvslibning er ikke blot at slibe gulvet. Du vil genskabe et smukt gulv. Hele pointen i at tage små steps, og slibe gulvet med forskellige niveauer af grovhed. Hvis du starter med et alt for groft stykke sandpapir vil du bare få et endnu mere ridset gulv end du havde før. Starter du der i mod med et for fint blad vil du ikke kunne fjerne de groveste ridser i dit gulv.
Derfor er det vigtigt at du starter med et groft og bevæger dig langsomt ned mod de helt fine sandpapir. På den måde skaber du det bedste fundament for en evt gulvbehandling af dit gulv.

BONUS: Grundlæggende om slibning af trægulve

Igen er ingen to etager præcis de samme. Du kan bruge slibestyret på denne side som en reference. Sjældent har jeg set gulve skåret finere end grit 120 på den store maskine. Hvis du sliber en typisk nr. 1 almindelig Northern Red Oak Strip gulv, og den bliver færdig naturlig, har du mange muligheder; Normalt vil enten 80 eller 100 grit være det endelige snit lavet med den store maskine. Husk på, om der vil være plet, hvad finishen vil være, og hvis der er flere arter. Husk også, at det er for fint til en endelig snit med slibemaskinerne at lukke træets korn, hvilket medfører dårlig vedhæftning af overfladebeklædningen og gør pletten til at blive lysere. Der er ikke et godt alternativ til erfaring, men du behøver ikke at genopfinde hjulet: Søg efter yderligere oplysninger ved hjælp af din lokale distributør, fabrikantens tekniske serviceeksperter, medleverandører og internettet. 

Priser på gulvafslibning:

En pris på gulvafslibning kan ikke afgøres ud fra en pris tabel. En rigtig gulvsliber skal først se dit gulv før han kan vurdere prisen af arbejdet. Gulvafslibning priser er som sagt en svær prisfastsættelse. Din lokale gulvsliber vil ofte komme ud til din bopæl og måle op hvor mange m2 dit er er, da gulvafslibning oftest beregnes ud for priser pr m2.

 

Kategorier: Blog